logo

اقتصاد دفاعی، فرهنگ راهبردی فولاد غدیر نی‌ریز در جنگ اقتصادی

در تاریخ

1403-12-25 12:54:55

اقتصاد دفاعی، فرهنگ راهبردی فولاد غدیر نی‌ریز در جنگ اقتصادی

در دنیای امروز که اقتصاد به میدان جنگی بی‌رحمانه میان ملت‌ها تبدیل شده است، مفهوم اقتصاد دفاعی بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز به‌عنوان یکی از پیشگامان صنعت فولاد کشور، با تکیه بر این فلسفه و بهره‌گیری از فرهنگ سازمانی مبتنی بر تعهد و پیشتازی، توانسته است نه‌تنها در برابر فشارها و تنگناهای داخلی و خارجی مقاومت کند، بلکه مسیر رشد و توسعه‌ای پایدار را نیز ترسیم نماید. در اینجا  به بررسی نقش اقتصاد دفاعی در موفقیت‌های این مجموعه و ارتباط آن با منافع ملی می‌پردازیم.

محسن مصطفی پور
محسن مصطفی پور - اجرای موقفیت آمیز عملیات ذوب در مجتمع فولاد غدیر نی ریز

اقتصاد مقاومتی و ابلاغ سیاست‌های کلان

مقام معظم رهبری با درایت و آینده‌نگری، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند. این سیاست‌ها در شرایطی تدوین شد که دشمنان، استفاده از اقتصاد به‌عنوان یک سلاح را به‌صراحت و آشکارا اعلام کرده بودند. فلسـفه بنیادیـن اقتصـاد مقاومتی برسـاختن مجموعـه ای از مناسـبات پویـا و پاینـده در زیسـت بوم تولیـد و تجـارت کشـور، بـر اسـاس اصولـی چـون، ارتقـای مسـتمر بهـره وری، دانش بنیانـی و انسـان محوری اسـت؛ کـه بـا رویکـردی برونگـرا و درونـزا در برابـر تلاطمـات محیـط جهانـی اقتصـاد و شـیطنت های بدخواهـان، تاب آوری داشـته باشـد.

اقتصاد دفاعی: پاسخی به تهاجم اقتصادی دشمن

امـروز هـر چنـد همچنـان اقتصـاد ایـران در سـطح خـرد و کلان نیازمنـد توجـه بیشـتر بـه اصلاحـات سـاختاری بر اسـاس آموزه هـای درخشـان اقتصـاد مقاومتـی اسـت؛ امـا، بـا تاکیـد و تصریـح دشـمن نسـبت بـه اسـتفاده از اقتصـاد در مقـام یـک سـلاح، چنیـن بـه نظـر می رسـد کـه بایـد عـلاوه بـر ایـن اصلاحـات سـاختاری، کـه فضـای نقش آفرینـی بازیگـران نظـام اقتصـادی را بهبـود می بخشـد، تک تـک فعـالان ایـن عرصـه، مسـئولیت خـود در جهــت دفــاع از کیــان کشــور را فراتــر از ظرفیت هــا و محدودیت هــای ســاختاری زیســت بوم تولیــد و تجــارت کشـور مـورد توجـه قـرار دهنـد و در برابـر تهاجـم تمـام عیـار دشـمن در ایـن حـوزه، آرایشـی دفاعـی امـا فعـال اتخـاذ نماینـد. اقتصـاد دفاعـی، یـا به عبـارت روشـن و عملیاتـی، رویکـرد پیشنگرانـه در ارزیابـی و شناسـایی ریسـک ها و چالش هـا و رویکـرد پیش دسـتانه بـر اقـدام بـرای مواجهـه بـا آن هـا، در مجتمـع فـولاد غدیـر نی ریـز صرفــا یــک جهت گیــری اســتراتژیک نیســت؛ بلکــه فرهنگــی اســت کــه در تک تــک یاخته هــای بنــگاه جــاری و سـاری اسـت. 

اقتصاد دفاعی در فولاد غدیر نی‌ریز: از استراتژی تا فرهنگ

در مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز، اقتصاد دفاعی نه‌تنها یک استراتژی، بلکه یک فرهنگ سازمانی است. این فرهنگ در تمام اجزای مدیریت استراتژیک و اجرایی جاری و ساری است. رویکرد واکنشی جای خود را به کنش‌گرایی داده و این تغییر باعث یکپارچگی نظام مدیریت ریسک شده است.

دستاوردها و پیشرفت‌ها

رشـد ۱۲۰ درصـدی سـود عملیاتـی و افزایـش ۱۱۶درصـدی سـود خالـص فـولاد غدیـر نی ریـز ، صرفـا یـک موفقیـت تجـاری نیسـت؛ بلکـه نمادی اسـت بـرای مهـار اثربخـش و کارآمد ریسـک های تجـاری و اعتبـاری و عملیاتـی بـا اتـکا بـه بهبـود مسـتمر و پیشـتازی خلل ناپذیـر در عرصـه کیفیـت و ایـن مهـم جـز بـا تعهـد همـه همراهـان و همـکاران مـا در واحدهـای صنفـی و سـتادی، نسـبت بـه نگـرش و فرهنـگ اقتصاد دفاعـی، امکان پذیـر نبـود.
در حـوزه طرح هـای توسـعه ای نیـز، رسـیدن کارخانـه فـولاد، بعنـوان قلـب تپنـده مجتمـع، بـه تولید مستمر در بهار 1403 و همچنیــن تکمیــل دو واحــد اکســیژن پلنــت و تصفیه خانــه، شــتاب گرفتـن پـروژه گندله سـازی و افزایـش پیشـرفت آن از ۹ بـه ۲۵ درصـد، کـه ترسـیم کننـده چشـم اندازی جدیـد اسـت، همـه و همـه نمونه هایـی از توفیقـات مبتنـی بـر تعهـد بـه نگـرش و فلسـفه اقتصـاد دفاعـی در مجتمـع فـولاد غدیـر نی‌ریز و شـبکه ذی نفعـان گسـترده آن اسـت.
حمایـت همیـن نگـرش و فلسـفه از سـوی سـهامدار اصلی مجموعـه، در کنـار اسـتحکام صورت های مالی مجتمـع فولاد غدیـر نی ریـز، پایـه و زمینـه تامیـن مالـی مناسـب بـرای افزایـش حجـم عملیـات تجـاری و پیشـبرد همزمـان طرح هـای توسـعه ای را فراهـم نمـود. حاکمیـت این دیـدگاه و رویکـرد در نظام مدیریتی مجتمع، مقابله با شـرایط دشـوار و پیچیده تحریم هـای بین المللـی و تنگناهـا و تلاطمـات داخلـی را امکان پذیـر سـاخت و در نهایـت تـلاش متعهدانـه و جسـورانه پرسـنل خـدوم فـولاد غدیـر نی ریـز، کـه موتـور محرکـه اصلـی موفقیت هـای تجـاری و پیشـرفت طرح هـای توسـعه ای بودنـد، نیـز چیـزی جز ظهـور و بـروز ارزش هـا و معیارهـای مبتنـی بر فلسـفه اقتصـاد دفاعـی نبود.

تعهد به مسئولیت‌های اجتماعی و زیست‌محیطی

مـا در مجتمـع فـولاد غدیـر نی ریـز، اقتصـاد دفاعـی را صرفـا ابـزاری بـرای ارتقـای سـودآوری بنـگاه و کسـب موفقیت بیشـتر بـرای خـود و سـهامداران مان ندیدیـم و نداشـتیم. بـاور مـا ایـن اسـت کـه اقتصاد دفاعـی به عنوان یـک فرهنگ می توانـد زمینه سـاز توسـعه بازی هـای برد-بـرد میـان تمـام فعـالان عرصـه تولیـد و تجـارت کشـور و حتـی ذی نفعـان اجتماعـی نظـام اقتصـادی ایـران عزیز باشـد. تعهـد مجدانـه فـولاد غدیـر نی ریـز بـه عرضـه محصـولات خـود در بـورس(عرضـه بیـش از ۹۲ درصدی محصـولات در بـورس کالا)، رویکـرد مجتمـع بـه مقولـه مدیریـت آب، بـا هـدف جلوگیـری از آسـیب دیدگی کشـاورزی در منطقـه، بـه اشـتراک گذاری زیرسـاخت های فرهنگـی و اجتماعـی سـازمان بـا جامعـه میزبـان، کمک هـای مالـی مسـتقیم بـرای حـل مسـائل اجتماعـی در جامعـه میزبـان و ،... همـه و همـه، بیانگـر این واقعیت اسـت که مدیـران و پرسـنل مجتمع فولاد غدیـر نی ریـز، مقولـه ((اقتصـاد دفاعـی)) را فراتـر از یـک رویکـرد راهبـردی، یـک زیرسـاخت فرهنگـی می داننـد.

مجتمع فولاد غدیر نی ریز
محسن مصطفی پور در جمع بخشی از خانواده مجتمع فولاد غدیر نی ریز

نگاه به آینده: پیشتازی در عرصه جنگ اقتصادی

ارزش هـای مبتنـی بـر ایـن نگـرش، مسـیر روشـنی پیـشروی مـا ترسـیم کـرده اسـت کـه بـر مبنـای تلـاش و تعـاون و بـا نـگاه مسـتمر بـه تعالـی، مجتمـع فـولاد غدیـر نی ریـز، عـلاوه بـر انجـام وظایـف و تعهـدات خـود در حراسـت از منافـع سـهامداران، می‌تواند الگویی برای تمام فعالان اقتصادی کشور باشد.

مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز با تکیه بر فلسفه اقتصاد دفاعی، نه‌تنها در مسیر رشد و توسعه اقتصادی پیشرو است، بلکه در جنگ اقتصادی نیز به‌عنوان یک نیروی مؤثر نقش‌آفرینی می‌کند. این تلاش‌ها در ادامه راه شهدای گرانقدر، تعهدی ملی و انسانی است.